Elkészült Csíkszereda észak-déli, vasúttal párhuzamos elkerülő útja

Végleges formát kapott és átadták a forgalomnak a Csíkszeredát észak-déli irányban elkerülő út utolsó szakaszát. A mintegy 18 millió lejes beruházás javarészt kormányzati támogatással, a helyi fejlesztési program részeként valósulhatott meg.

A héten a hivatalos bejárást is megejtik a Csíkszeredát elkerülő útszakasz utolsó 1,2 kilométeres szakaszán miután az aszfaltozást elvégezték, felfestették a közlekedési jeleket, valamint felállították a megfelelő útjelző táblákat is – számolt be hétfői sajtótájékoztatóján a munkafolyamatokról Ráduly Róbert Kálmán, leköszönő csíkszeredai polgármester .

A Csíkszeredán áthaladó autós forgalom számára megépített elkerülő út utolsó szakaszát 2019 decemberben nyitották meg makadámútként és májusban terítették le az első réteg aszfaltot. A terület mocsaras jellege miatt a kivitelezőknek számolniuk kellett az útszakasz süllyedésével és csupán a stabilizálódást követően teríthették el a végső aszfaltréteget.

Az elkerülő út végső szakaszát megvalósító projekt mintegy két év alatt készült el és a tervezési költségekkel együtt több mint 18 millió lejbe került – mondta el Ráduly Róbert Kálmán. Hozzátette: a felhasznált összegek „tokkal-vonóval” helyi cégekhez kerültek, ugyanis kizárólag csíkszeredai vállalatok vettek részt a tervezésben és kivitelezésben.

Maga az aszfaltozás 5,4 millió lejbe került a szakaszon. A projekt költségeinek 20,3 százalékát tette ki a helyi önrész és 79,7 százalék volt a kormányzati hozzájárulás. A 4,2 kilométer hosszúságú elkerülő út teljes költsége eléri az 50 millió lejt – mutatott rá Ráduly Róbert Kálmán.

(Borítókép: Illusztráció)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?