Online rendszerben kezdik az oktatást hétfőtől a Hargita megyei Madéfalván

Jövő héttől a piros forgatókönyv szerint, azaz teljes mértékben on-line folyik az oktatás Madéfalva négy tanintézményében, miután megnőtt a koronavírusos esetek száma – derült ki a Hargita megyei prefektusi hivatal közleményéből.

A döntést pénteken hozta meg a Hargita megyei vészhelyzeti bizottság az iskolaigazgatóságok, a tanfelügyelőség és a közegészségügyi igazgatóság javaslatai alapján.

A prefektúra közölte, Madéfalván a koronavírusos esetek száma meghaladta a hármat ezer lakosonként, ezért a település valamennyi oktatási intézménye digitális munkarendre tér át jövő héttől.

Csíkszeredában egy óvoda fog piros forgatókönyv szerint működni hétfőtől, miután egy dajkánál kimutatták a koronavírussal való fertőzöttséget.

Hargita megyében egyébként 423 oktatási intézmény működik, amelyek közül 339-ben zöld forgatókönyv szerint zajlik az oktatás, 79-ben hibrid módon, tehát részben iskolai jelenléttel, részben otthon tanulnak a gyermekek, van továbbá öt olyan tanintézmény, ahol piros forgatókönyv szerint, tehát teljesen online zajlik az oktatás.

(Címlapképünk illusztráció.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?