Ajándék virágföld jár a szelektíven gyűjtő háromszékieknek

Romániában egyedülálló kezdeményezés, hogy Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen minden magánházlakó öt liter mennyiségű virágföldet kap köszönetként azért, mert szelektíven gyűjtötték az elmúlt időszakban a hulladékot.

Zonda Balázs, a Gosp-Com Kft. igazgatója és Ambrus József, a Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) igazgatója sajtótájékoztatót tartottak a témában pénteken a polgármesteri hivatal gyűléstermében.  

Elmondásuk szerint a magánházak lakóinak nem volt hiábavaló a biológiailag lebomló hulladékokat külön gyűjteni, hozzátették: egyáltalán szelektíven gyűjteni nem kis feladat, ezért hálájuk jeléül minden helyi lakosnak, akik magánházban élnek egy ötliteres bevizsgáltatott, kiváló minőségű, komposzttal dúsított virágföldet adnak át.

„A kézdivásárhelyiek fáradozását és partnerségét szeretném megköszönni, látható annak az eredménye, hogy felhívásunkra odafigyelt a lakosság, miszerint szelektíven gyűjtötte a zöldhulladékot” – tette hozzá Ambarus József.

Zonda Balázs így vélekedett: „Kézdivásárhelyen 2018 augusztusától gyűjtjük a zöldhulladékot külön, ez idő alatt 3581 tonnát sikerült begyűjteni. Ha nem működne városunkban a zöldhulladék- és szelektívgyűjtés, akkor a lakosoknak nagyobb hulladékgazdálkodási díjat kellene fizetniük minden hónapban.”

A két hulladékgazdálkodással foglalkozó szervezet igazgatója köszönetét fejezte ki partnereik felé, akik segítették munkájukat, többek között Kovászna Megye Tanácsának, az Eco Bihornak, Kézdivásárhely önkormányzatának, az ADI SIMD és a Gosp-Com Kft. munkatársainak.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?