Folytatódik a rossz idő: ezekben a megyékben szakad le az ég

A várható heves esőzések miatt másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat 11 megyére. Húsz megyében elsőfokú (sárga) riasztás lesz érvényben. 

Az ANM szerint pénteken 10 óráig Máramarosban, Erdély északnyugati részén, a Körösök vidékének északi részén, az Erdélyi-Szigethegységben, valamint a Déli-Kárpátok nyugati részén jelentős mennyiségű esőre kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40-70 litert négyzetméterenként. A narancssárga riasztás Fehér, Arad, Szatmár, Máramaros, Szilágy, Kolozs, Bihar, Hunyad, Gorj, Krassó-Szörény és Temes megyét érinti. 

Ugyancsak péntek reggel 10 óráig az ország nyugati, északi és központi részén, valamint a hegyekben sárga riasztás lesz érvényben, itt is esni fog, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-35 litert négyzetméterenként. Az elsőfokú riasztás Suceava, Neamţ, Bákó, Kovászna, Hargita, Brassó, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Szeben, Maros, Beszterce-Naszód, Kolozs, Fehér, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Arad és Temes megye bizonyos régióit érinti.

Kapcsolódók

Kimaradt?