Újabb óvodák, iskolák tértek át online oktatásra

Az ország 313 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4505 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12 838 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység – jelentette csütörtökön a szaktárca a megyei tanfelügyelőségek által közölt adatokra hivatkozva.

Egy nap alatt újabb tanintézmények zártak be. Szerdán még csak 302 oktatási intézményben zajlott a piros forgatókönyv szerint a tanítás, 4406 óvoda, iskola sárga besorolást kapott, 12 948 intézményben pedig a diákok személyes jelenlétével, a zöld forgatókönyv szerint tanultak. 

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására. 

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.  

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?