Öt újabb háromszéki tanintézet „vörösödött be” koronavírus-fertőzés miatt

A Kovászna megyei tanfelügyelőség tájékoztatása szerint szerdán öt iskolát és óvodát zártak be részlegesen Sepsiszentgyörgyön, Illyefalván és Torján, miután több diákról és pedagógusról beigazolódott, hogy koronavírussal fertőzöttek. Az intézkedés szükségességéről a megyei Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatta a tanfelügyelőséget azután, hogy néhány diáknak és pedagógusnak pozitív lett a PCR teszt eredménye. 

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a következő 14 napban felfüggesztik a hagyományos oktatást a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium IX. A osztályában, ahol egy gyerek fertőződött meg. Az illyefalvi „Lukács László” általános iskola öt-nyolc osztályos tagozatának tanulói is távoktatásban folytatják a következő két hétben, mivel két diák esetében mutatták ki a koronavírus-fertőzöttséget. A sepsiszentgyörgyi Gulliver napköziotthon két csoportjában függesztették fel az oktatást, mert egy óvodai dadáról derült ki, hogy fertőzött. Torján két iskolában az I., II., és az V. és VIII. osztály tanulói kénytelenek két hétig online folytatni a tanulást, mivel egy pedagógus megfertőződött koronavírussal.

Mint arról beszámoltunk a tanévet 220 háromszéki iskola a zöld forgatókönyv szerint, azaz hagyományos módon indította, és 83 tanintézmény kezdett a sárga forgatókönyv szerint, vagyis hibrid rendszerben, amikor a diákok fele bejár iskolába, a másik fele online követi a tanórákat. Pár nappal a tanévkezdést követően viszont több iskola is „bevörösödött”, először a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumot, majd a Puskás Tivadar Szaklíceumot és az oltszemi kisegítő iskolát zárták be két hétre koronavírus-fertőzés miatt. A dálnoki iskola ésv óvoda diákjai se tudnak hagyományos módon tanulni, mivel a településen megugrott a fertőzöttek száma, és az egész falu vörös besorolásba került.

(Címlapi illusztráció: Pixabay)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?