Húsz guggolásért ingyen buszjegy jár egy kolozsvári okosmegállóban


-A A+

Testmozgásra sarkalló okosmegállót avattak fel szerdán Kolozsváron. Az Unió (Memorandumului) utca déli végében felállított buszmegállóban ingyen közlekedési jegyet kap az, aki húsz guggolást végez. A Sports Festival kezdeményezésére kialakított okos buszmegálló két héten keresztül üzemel.

„A kolozsváriak két héten keresztül egészséges módon és ingyenesen juthatnak buszjegyhez, ha 20 guggolást végeznek. A szelvény neve szimbolikusan egészségjegy, és egy utazásra érvényes a város tömegközlekedési hálózatán, a városon belül” – olvasható a Sports Festival közelményében.A tájékoztatás szerint a húsz guggolást reggel 5 és este 11 között lehet elvégezni két perc leforgása alatt egy kis robot előtt. A jegyet kibocsátó eszköz szoftvere egy videokamera segítségével azonosítja a résztvevő térdmozgását és megszámolja az ismétléseket. Aki sikeresen elvégezte a feladatot, egy buszjegyet kap az automatából. A Sports Festival két héten keresztül, amíg a kampány tart, állja az így kibocsátott buszjegyek költségeit.

A Sports Festival a Sport Európai Hete alkalmából indította el egészségkampányát, amelynek célja a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése.
EZT OLVASTA MÁR?

X