Az utolsó akadály is elhárul az új kézdivásárhelyi uszoda építése elől

Munkalátogatáson vett részt Kovászna megyében Manuela Pătrășcoiu, az Országos Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Kézdivásárhelyen megtekintette a már használatban lévő új sportcsarnokot, valamint a műjégpályát, és ígéretet tett arra, hogy az új uszoda megépítését is támogatják.

A céhes városban Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Bokor Tibor polgármester fogadták a vendéget, akivel közös sajtótájékoztatón mutatták be az intézmények közötti együttműködési terveket.

„Régi ismeretség a mienk, rengeteg projektet valósítottunk meg együtt, és további terveink vannak az Országos Fejlesztési Ügynökséggel” – kezdte Tamás Sándor elnök.

Hozzátette: a megyék és a városok vezetőinek az a fontos, hogy a nagy befektetések megvalósításához legyenek partnerek, akikkel véghez lehet vinni a sokszor egy vagy két mandátumot is megérő terveket. A megyeelnök a kézdivásárhelyi hokicsapat, a Bikák logójával ellátott jégkorongot adott át az igazgatónak, ezzel is megköszönve a kézdivásárhelyi műjégpálya felépülése érdekében végzett munkáját.

Bokor Tibor polgármester szerint, amikor az igazgató Kézdivásárhelyre látogat, biztosan történik vagy történni fog valami.

„Nagyon jó az együttműködésünk, több befektetést vittünk véghez az évek során. 2008-ban a sportcsarnokot, 2018-ban a műjégpályát avattuk fel, úgy érzem, megérte befektetni ezekbe a létesítményekbe, hiszen naponta jó célt szolgálnak” – érvelt Bokor. „Már csak egy nagy hiányosságunk van a sportkomplexum terén: az uszoda” – nyomatékosított az elöljáró.

Bokor felidézte: a műjégpálya avatóján ígéretet kapott arra, hogy az uszoda is megvalósul, ezért a munkatársai elvégeztették a technikai felmérést, amely révén kiderült, hogy a régi alapra lehet építeni. Ezután kiegészítették a pályázatot, és újra leadták. Megvan az összes jóváhagyás, ám a Kovászna Megyei Tűzoltóság engedélye hiányzik még, amelyre egy éves tárgyalás után a héten szeretnének pontot tenni. „Vannak más terveink is, de ez az elsődleges és legfontosabb” – így Bokor.

Manuela Pătrășcoiu, az Országos Fejlesztési Ügynökség igazgatója örömmel tért vissza a céhes városba, és megelégedettséggel nyugtázta, hogy a 2018-ban felavatott műjégpálya jól karban van tartva, örvendetesnek nevezte, hogy a gyerekek és a sportolók naponta megtöltik élettel.

 „Ez azt igazolja, hogy jók a befektetéseink, jó helyre megy a támogatás. Biztos vagyok benne, hogy így lesz ez az uszodával is. Amint megkaptuk a teljes dokumentációt, továbblépünk, hiszen a prioritási listánk legelején szerepel ez a beruházás” – mondta az igazgató.

Kapcsolódók

Kimaradt?