Több száz sepsiszentgyörgyi pedagógus vásárol laptopot önkormányzati támogatással

Sepsiszentgyörgy önkormányzata jelentős összeggel, 5,2 millió lejjel támogatta a város tanintézményeit, hogy igazodni tudjanak a járványhelyzet kihívásaira, így tisztító és fertőtlenítőszereket, online platformokat, táblagépeket, illetve új padokat vásároljanak.

z összeg egy részével, több mint egymillió lejjel pedig a sepsiszentgyörgyi pedagógusokat támogatják, hogy saját tulajdonú személyi számítógépet vásároljanak és ennek segítségével meg tudják tartani az online tanórákat.

A városháza minden pedagógusnak 1500 lejes támogatást kínált laptop vásárlása, erre Sepsiszentgyörgy bármely tanügyi intézményében, elemi osztályban, gimnáziumban vagy líceumban tanító pedagógusok pályázhattak szeptember 21-ig. A sepsiszentgyörgyi pedagógusok nagy számban éltek a lehetőséggel, hiszen a városháza tájékoztatása szerint a pályázati kiírásra 703 pályázat érkezett be vagyis az önkormányzat több mint egymillió lejjel támogatja a laptop vásárlásokat.

A nyertesek listája itt tekinthető meg.

Antal Árpád polgármester a pályázat meghirdetésekor elmondta: a támogatásból megvásárolt személyi számítógép a pedagógusok tulajdonába kerül, így mindenki eldöntheti, hogy milyen minőségű számítógépet szeretne magának, igényei és lehetőségei szerint mennyivel tudja felpótolni az önkormányzattól kapott 1500 lejes támogatást. A nyerteseknek a vásárlást bizonyító számlát és egy kitöltött formanyomtatványt szükséges benyújtaniuk sepsiszentgyörgyi városháza ügyfélszolgálati irodájába.

Kimaradt?