Először tartanak Alzheimer Cafét Marosvásárhelyen

A Gyulafehérvári Caritas Alzheimer Caféra hívja demens betegek hozzátartozóit, egészségügyben dolgozókat és más érdeklődőket.

Az Alzheimer Café néven meghonosodott előadássorozatok keretében mostantól Marosvásárhelyen is taglalják mindazokat a tudnivalókat, amelyek a demenciában (köztük Alzheimer-kórban) szenvedő betegek hozzátartozóinak jó tudni ahhoz, hogy betegeik gondozását és – főként – elfogadását elősegíthessék.

Az első marosvásárhelyi Alzheimer Cafén szó lesz az Alzheimer pszichológiai vetületéről, olyan témákat érintve, mint hogy milyen terhei vannak mind a beteg, mind az ápoló és a családtagok szempontjából az ezzel való együttélésnek, emellett a pszichiáter meghívott orvosi vonatkozásban világít rá ugyanezekre a szempontokra.

A rendezvény keretében a résztvevők választ kaphatnak más, a betegséggel kapcsolatosan felmerülő kérdésre is, illetve megpróbálják felmérni az igényeket, hogy még miről szeretnének hallani, mi az, ami őket érdekli, illetve hogy milyen időközönként lennének nyitottak ilyen találkozókra.

A kávézással egybekötött beszélgetést szeptember 21-én 17 órától tartják meg a marosvásárhelyi Caritas Házban, a Mărăști utca 36. szám alatt.

A rendezvény – témájából adódóan – zárt jellegű. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mivel a helyek száma korlátozott. Érdeklődni, jelentkezni lehet a 0265–213509-es telefonszámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?