Koronavírussal fertőzött diákokat és pedagógusokat azonosítottak két háromszéki iskolában

Alig egy nappal az iskolakezdés után koronavírussal fertőzött diákokat és pedagógusokat azonosítottak Háromszéken. Két iskolában – a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban és a Kovászna városi Kőrösi Csoma Sándor líceumban - összesen négy tanulóról és egy pedagógusról igazolódott be, hogy fertőzöttek.

A háromszéki tanfelügyelőség közleménye szerint egy nappal az iskolakezdés után a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum egyik VI. és egyik XII. osztályában diákoknak és a hatodikosok osztályfőnökének lett pozitív a koronavírus-tesztje. A kovásznai iskola egyik első osztályának tanítója esetében áll fenn a koronavírus-fertőzöttség gyanúja.

A háromszéki egészségügyi hatóságok az érintett osztályok összes tanulóját lakhelyi elkülönítésbe helyezték, így számukra a tanórák online folytatódnak. A közlemény szerint néhány diák fertőzöttsége miatt jelenleg hét iskola 79 tanulója van lakhelyi elkülönítésben, és 13 diák intézményes karanténban tartózkodik. Hat háromszéki tanintézet hat pedagógusa van lakhelyi elkülönítésben, és hatan vannak intézményes karanténban.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn a 303 Kovászna megyei tanintézetből 220-ban kezdték a tanévet a zöld forgatókönyv szerint vagyis a diákok bementek óvodába vagy iskolába, 83 iskolában pedig sárga forgatókönyv szerint kezdődött az új tanév, vagyis a diákok fele bejár az osztályterembe a másik fele pedig interneten követi a tanórát és időnként cserélnek. Amint az várható volt az iskolakezdés után megnő a koronavírus fertőzések száma is az iskolák besorolása a diákok és pedagógusok fertőzöttsége függvényében állandó jelleggel változhat.

A Kovászna megyei prefektúra keddi közlése szerint az elmúlt 24 órában kilenc újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a megyében és koronavírus fertőzéshez köthetően elhunyt egy 73 éves kézdivásárhelyi és egy 82 éves sepsiszentgyörgyi férfi, mindketten társult betegségekben is szenvedtek. A járvány kitörése óta Háromszéken 964-en fertőződtek meg koronavírussal, 738 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és 29 fertőzött elhunyt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?