Iohannis üzenete a diákoknak: lehetőségetek lesz most szuperhősnek lenni

Klaus Iohannis államelnök a járványügyi óvintézkedések betartásának fontosságát hangsúlyozta a tanévkezdésre megfogalmazott hétfői videóüzenetében.

„Olyan helyzetben vagyunk mindannyian, amiről hónapokkal ezelőtt azt mondtuk volna, hogy csak filmekben, vagy könyvekben létezik. Egészen addig, amíg sikerül legyőznünk a vírust, amely mindannyiunk életvitelét megváltoztatta, az iskolában be kell tartanotok egy sor rendkívüli intézkedést a saját és szeretteitek egészségének megóvása érdekében. Mindegyikőtöknek lehetősége lesz most szuperhősnek lenni, aki akkor, amikor védőmaszkot visel, gyakran kezet mos és hallgat a tanítók és tanárok tanácsaira, óvja szüleit és nagyszüleit a megbetegedés kockázatától. Én nagyon bízom bennetek” - fejtette ki Iohannis.

Az államelnök azt üzente ugyanakkor a pedagógusoknak, hogy az idei tanévben rendkívül nehéz küldetésük lesz, és alkalmazkodniuk kell a váratlan helyzetekhez. Emiatt szerinte sok türelemre, rugalmasságra és energiára lesz szükségük a tanároknak, de meg van győződve arról, hogy sikerrel eleget tesznek küldetésüknek.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?