Szeptemberben folytatódik a TeleSuli a Román Közszolgálati Televízióban

Az RMDSZ és a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet kezdeményezésére a Román Közszolgálati Televízió jóvoltából szeptember 28-án indul a TeleSuli második évada, amelyet a TVR3, a Marosvásárhelyi TVR és a Kolozsvári TVR sugároz a magyar elemis és gimnazista diákok számára összesen heti 20 órában, minden hétköznap, napi négy 24 perces tévés lecke formájában.        

Mint a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet sajtóközleményéből kiderül, a román nyelv és irodalomból való felzárkóztatásra mutatkozott a legnagyobb igény, ezért a II–VIII. osztályos diákoknak románórák lesznek, a végzős évfolyamnak pedig a másik két vizsgatantárgyból, magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából is készítenek majd adásokat, ezzel is segítve a felkészülésüket a nyolcadikosok záróvizsgájára. 

Az előkészítősök tematikus (integrált), az első osztályosok anyanyelvi és tematikus (integrált) műsorokat követhetnek figyelemmel. 

A szeptember 21-én kezdődő felvételek ezúttal is a Román Közszolgálati Televízió marosvásárhelyi és kolozsvári regionális stúdióiban készülnek öt hetes váltásban. A TeleSuli szerkesztéséért és a zökkenőmentes forgatásokért Marosvásárhelyen Fekete Hajnal, Kolozsváron pedig Antal Áron felel.

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinetet a TeleSuli megszervezésében és lebonyolításában az önkéntes pedagógusokból alakult munkacsoportok és a szakfelelősök mellett Illés Ildikó Maros megyei és Török Zoltán Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettesek segítik. A TeleSuli pontos programját később közlik. 

(Címlapfotó forrása: Telesuli/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?