Országos adatok: 12 610 iskolában tantermi jelentéttel kezdik a tanévet a diákok


-A A+

A 2020-2021-es tanévet 12.610 oktatási intézmény kezdi az egyes (zöld), 4892 a kettes (sárga), 238 a hármas (piros) forgatókönyv szerint, 7 iskola pedig vegyes forgatókönyv alapján, a 2-es és 3-as kombinálásával fogja bonyolítani a tanítást - tájékoztatott pénteken a tanügyminisztérium.

A közlemény szerint az iskolák igazgatótestületei javaslata alapján a megyei vészhelyzeti bizottságok határoztak arról, melyik forgatókönyv szerint fog zajlani az oktatás az egyes iskolákban a 2020-2021-es tanévben.

  • 12.610 oktatási intézmény az 1-es, vagyis zöld forgatókönyv szerint kezdi a tanévet: az óvodások és iskolások teljes létszámban jelen vannak a tanteremben, az egészségügyi óvintézkedések betartásával;
  • 4892 oktatási intézmény a 2-es, vagyis sárga forgatókönyvet alkalmazza: az óvodások, elemi osztályosok, nyolcadikosok és tizenkettedikesek teljes létszámban jelen vannak, a többi osztály tanulói felváltva járnak iskolába, egy-két hetente cserélnek;
  • 238 oktatási intézmény a 3-as, vagyis piros módszer alapján fog tanítani: minden gyermek on-line vesz részt az órákon;
  • 7 oktatási intézmény kombinálja a 2-es és 3-as forgatókönyvet, vagy azért, mert az iskola felújítás alatt áll, vagy azért, mert egyes osztályokban egyedi egészségügyi helyzet áll fenn.

A minisztérium közleménye szerint az iskolaigazgatóságok az Országos Közegészségügyi Intézet és a helyi közegészségügyi igazgatóságok járványügyi felmérése alapján készítették el javaslataikat.

A járványügyi adatok szerint 2728 településen az utóbbi 14 nap során 1000 lakosból kevesebb, mint 1 személy fertőződött meg koronavírussal. 410 településen az ezer személyre jutó megfertőződések száma 1 és 3 között van, 43 településen ez az arány 3 fölötti. Az iskolák vezetőségeinek ezeket az adatokat kellett figyelembe venniük, amikor kidolgozták a tanévkezdési forgatókönyvet.
EZT OLVASTA MÁR?

X