Ezeknek a gyerekeknek kell orvosi igazolást felmutatniuk tanévkezdéskor

 

Csak a cikluskezdő gyerekeknek kell orvosi igazolást felmutatniuk a jövő hét folyamán a bölcsődébe, óvodába, iskolába való visszatéréskor az egészségügyi miniszter legfrissebb rendelete szerint.

Ezt Nelu Tătaru tárcavezető csütörtök este pontosította a B1 televízióban. Szerdán a miniszter még arról beszélt, hogy a tanévkezdés napján az összes gyereknek járványtani vagy orvosi igazolást kell felmutatnia, ez azonban teljesíthetetlen feladatot rótt volna ki a háziorvosokra.

A változásokról Dr. Fehér Gabriella kolozsvári háziorvos is beszámolt a Facebook-oldalán. E szerint csak a következő esetekben kell járványtani vagy orvosi igazolást felmutatni a bölcsődében, óvodában vagy iskolában:

1.) a gyermek több mint 3 napos kimaradása után

2.) tábor vagy különböző tanulmányi utak előtt

3.) azon gyerekek számára, akik új ciklust kezdenek (bölcsődés, kiscsoportot kezdő gyerekek, nulladikosok, ötödikesek, kilencedikesek)

Kedves szülők! A napokban sok változás volt a bölcsőde/ óvoda/iskola kezdéssel kapcsolatban. Újabb előírások szerint, a...

Közzétette: Dr. Fehér Gabriella Családorvosi Rendelő – 2020. szeptember 10., csütörtök

Az egészségügyi miniszter közölte azt is: azok a tanárok, akik „túl vannak egy bizonyos koron”, illetve valamilyen krónikus betegségben szenvednek, kérhetik, hogy online dolgozzanak. Emellett a szülők is kérhetik, hogy krónikus betegségben szenvedő gyerekük online oktatásban részesüljön.

Kapcsolódók

Kimaradt?