Iskolatáskát és tanfelszereléseket kapnak a háromszéki kisdiákok

Bár sok még a kérdőjel az iskolakezdés kapcsán, az biztos, hogy az első alkalommal iskolába menő háromszéki előkészítő osztályos diákok tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát kapnak idén is.

A háromszéki önkormányzat idén is folytatja a 2013-ban elindított „Iskolatáska” programot, amelynek keretében minden tanév elején az előkészítő osztályos tanulóknak iskolatáskát és tanfelszerelést adnak, ezzel is mentesítve a szülőket ezen kiadás alól.  

Kovászna Megye Tanácsa idén 2 227 előkészítős kisdiáknak biztosít tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát, így a lányok rózsaszín a fiúknak kék színű, névcédulával ellátott iskolatáskát, grafit- és színes ceruzát, tolltartót, szendvicses dobozt és üzenőfüzetet adnak az első iskolai héten. A családtámogató program révén az elmúlt nyolc évben több mint 15 ezer háromszéki tanulónak biztosítottak iskolatáskát és taneszközöket. Idén erre a célra 160 ezer lejt különítettek el, egy csomag értéke 68 lej, tájékoztatott Tamás Sándor.  

A háromszéki önkormányzat elnöke szerint fontos, hogy a közösség jólétét szolgáló infrastrukturális beruházások mellett segítsék a családokat, hiszen amellett, hogy ezzel örömet szereznek a gyerekeknek, sok szülő válláról leveszik vagy legalább csökkentik az iskolakezdéssel járó anyagi terheket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?