Koronavírussal fertőződött meg a csíkszeredai kórház nyolc alkalmazottja

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház laboratóriumának nyolc munkatársánál mutatták ki koronavírus jelenlétét. A betegeket nem érinti a történtek hatása.

A júniusban az intézmény kardiológiai osztályán megjelent koronavírusos esetek után a kórház laboratóriumának munkatársai körében azonosítottak fertőzéseket – közölte a Maszol érdeklődésére Kiss Edit, a kórház sajtófelelőse. Mint megtudtuk, a labor munkatársai közül nyolc személy fertőződött meg koronavírussal, heten kórházba kerültek, egy személy kezelése otthon folytatódik. „Van, aki tünetmentes és van olyan is, akinek enyhe tünetei vannak” – osztotta meg a sajtófelelős.

Kiss Edit elmondta: a betegekre és a betegellátásra a történtek nem lesznek hatással, a laboratórium működése továbbra is biztosított és elvégzik a vizsgálatok egy részét. Azokat a vizsgálatokat, amelyeket a laboratórium nem tud vállalni a mostani helyzetben, egy a kórházzal szerződésben álló magánlaboratóriumban fogják elvégezni.

A kórházban további tesztek elvégzése történik és folyamatban van a járványügyi ankét. Az eddigi eredmények szerint valahonnan külső forrásból indulhatott a fertőzés – szögezte le Kiss Edit. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház koronavírusos pacienseket ellátó osztályain összesen 42 beteg van bent, közülük 33 személynél azonosították a koronavírus-fertőzést, kilencen tartózkodnak bent megfigyelésen a betegség gyanúja miatt – mondta el a hétfői helyzettel kapcsolatosan a sajtófelelős.

Kapcsolódók

Kimaradt?