Iskolakezdés: milyen esetben dönthet úgy a szülő, hogy otthon tartja gyermekét?

A krónikus beteg gyermekek vagy idős személyekkel élő tanulók online oktatásban részesülhetnek, a szülőnek ehhez családorvos által kiállított igazolást kell felmutatnia az iskolában – közölte Monica Anisie tanügyminiszter kedden a Digi24 műsorában

Rámutatott: a szülő feladata felmérni a családtagok egészségügyi állapotát, és ha úgy ítéli meg, hogy az iskolába való visszatérés valamelyikük számára kockázatot jelent, dönthet úgy, hogy otthon tartja gyermekét. 

Ehhez azonban a családorvos által kiállított igazolás felmutatására van szükség, de mint mondta, krónikus betegségek esetén a legtöbben már rendelkeznek ilyen papírral. Ezen tanulók számára az iskoláknak biztosítaniuk kell az online oktatásban való részvételt, tette hozzá az oktatási tárca vezetője. 

Anisie azt is megjegyezte: a jelenlegi előírások azt nem teszik lehetővé, hogy a szülő „csak úgy” otthon tartsa a gyermekét, az online oktatást csak azok választhatják, akiknek gyermeke krónikus beteg vagy a fertőzés veszélyének fokozottan kitett, idős személlyel élnek egy fedél alatt. 

(Címlapfotó forrása: Facebook/Monica Cristina Anisie)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?