Harminc csapat 39 kezdeményezése verseng a Com’ON Sepsin

A Com’ON Sepsiszentgyörgy olyan részvételi attitűdöt kíván megalkotni és fejleszteni, amelyben nem állnak tétlenül, mindannyian hozzátesznek Sepsiszentgyörgyhöz, és ezzel ők alakítják a város jövőjét. Most a város lakosságán a sor, hogy eldöntse, a 39 kezdeményezés közül melyeket valósítanak meg a jelentkezők.

Szeptember 15-ig lehet szavazni a kedvencekre a comonsepsi.ro oldalon. A Com’ON Sepsi első szakaszában 14-35 éves fiatalok javasoltak kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programokat, tevékenységeket, amelyek megvalósítására anyagi támogatást nyerhetnek el 2500 lej értékig.

Az augusztus 24-ig beküldött és a technikai ellenőrzésen megfelelt ötletek a következő kategóriákba tartoznak (egy kezdeményezés akár több kategóriába is): Plusz Helyek – 22 projektötlet, Plusz Témák – 26, Plusz Közösség – 35, Plusz Mozgás – 15 és Plusz Kapcsolat – 17 benevezett kezdeményezés.

A díjalap 65 000 lej, amelyből 26 kezdeményezés kerül támogatásra, egyenként 2500 lej értékben. Az ötleteket legalább három főből álló csapatok javasolták, szem előtt tartva, hogy a tervezett programoknak nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük Sepsiszentgyörgy lakossága számára.

A technikai értékelésen megfelelt, 39 továbbjutott projektötlet most közönségszavazáson méretkezik meg egymással, melyen részt vehet minden olyan személy, aki Sepsiszentgyörgyön él, tanul, dolgozik, onnan származik.

Hogyan tud szavazni?

A szavazás augusztus 28-án 12 órától szeptember 15-én délig tart. A szavazatot a comonsepsi.ro oldalon lehet leadni az erre kijelölt menüpont alatt, a kezdeményezés megnyitása után.

Mindenki szavazhat a Com’ON Sepsi részvételi folyamaton, aki rendelkezik aktív Facebook-fiókkal. Ha valakinek nincs még Facebook-felhasználója, természetesen a szavazás időtartama alatt is létrehozhat egyet.

Egy személy legfeljebb tíz kezdeményezésre szavazhat, illetve egy személy egy kezdeményezésre csak egyszer szavazhat, a már leadott szavazatokat pedig nem lehet visszavonni. A közönségszavazás nyertes kezdeményezéseit szeptember–november folyamán valósíthatják meg a nyertesek. További információkat a www.comonsepsi.ro oldalon lehet olvasni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?