Zajlanak az új Nagyváradi Speciális Oktatási Központ épületegyüttesének munkálatai

Négy épület alapozásán dolgoznak a majdnai Nagyváradi Speciális Oktatási Központ területén, a Bihar Megyei Tanács bővítené is a létesítményt.

A megyei önkormányzat tulajdonában lévő 28,3 négyzetméteres telken hat épületet emelnek és kettőt felújítanak a speciális oktatási központ kialakításához, a munkálatokat augusztus 12-én kezdték el.

Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök a helyszínen elmondta, hogy az európai uniós alapok minisztériumával folytatott egyeztetések nyomán az áfával együtt 78,1 millió lejes beruházás támogatását az országos helyreállítási terven keresztül biztosítják majd.

A kivitelezőknek (Drum Asfalt Kft. a vezető partner, továbbá a társult végek: Trameco Rt., Vega 93 Kft., Struktoplan Kft.) 36 hónapjuk van a munka elvégzésére. Jelenleg a majdani óvoda és elemi iskola, bentlakás, orvosi rendelők és étkező alapjain dogoznak, ezek mellett a tervek között szerepel egy gimnáziumnak és könyvtárnak, valamint egy hidroterápiás medencének az építése is. A műhelyeknek és sportteremnek otthont adó épületeket pedig felújítják.

A megyei önkormányzat egy újabb tervvel tovább fejlesztené az iskolaközpontot. Közleményük szerint egy technológiai líceumot hoznának létre szintén speciális oktatási igényű gyermekeknek, ez további három épületet jelent, ezek becsült értéke áfával 55,4 millió lej.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?