Minden kampányeseményen kötelező a maszkviselés

A választási kampányban mind a jelölteknek, mind pedig csapatuk tagjainak kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata – közölte pénteken Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő.

Dajbog a minisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatót, amely során elmondta: a jelölteknek és kampánycsapatuk minden egyes tagjának kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot viselni minden rendezvényen, találkozón és más, a kampány keretében tartott eseményen. Ugyanez a szabály érvényes a rendezvényeken részt vevő személyekre is. A hallgatóság tagjai között minimum egyméteres távolságot kell biztosítani, akkor is, ha a rendezvény utcán zajlik, vagy kopogtatós (door-to-door) kampányakcióról van szó.

A zárt térben tartott kampányrendezvények, gyűlések időtartama nem haladhatja meg a két órát, és legtöbb ötven személy vehet részt ezeken. A szabadtéri kampányrendezvényeken legtöbb száz személy vehet részt, személyenként négy négyzetméternyi felületet kell biztosítani, és ezeket jól látható jelzésekkel el kell határolni egymástól – figyelmeztetett a szóvivő.

Az utcán zajló rendezvények esetében legtöbb hatfős csoportokban vonulhatnak a résztvevők, és a kopogtatós (door-to-door) kampányakciókon legfeljebb kétfős csapatok vehetnek részt. A higiéniai szabályok betartását a szervezőknek kell biztosítaniuk – tett hozzá Dajbog.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?