Ludovic Orban: kisebb a gyerekek megfertőződésének veszélye az iskolában, mint felügyelet nélkül, otthon

Ludovic Orban úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy véleménye szerint kisebb a gyerekek megfertőződésének veszélye az iskolában, mint hogyha otthon lennének, felügyelet nélkül.

A miniszterelnök azt mondta Brassóban tett látogatása során, hogy a szakértőkkel is folytatott tanácskozásait követően arra az álláspontra jutott, hogy az iskolában, tanári felügyelet mellett kisebb a megfertőződés esélye, mint otthon, "főleg a tinédzserek esetében, akik mindenféle szabály és felügyelet nélkül érintkeznek egymással". 

Orban elismerte ugyanakkor, hogy fennáll az esetszámok növekedésének veszélye, tekintve, hogy körülbelül egyazon időben fognak megnyílni az iskolák, a vendéglők zárt terei és a kulturális intézmények előadótermei. Minden újraindított tevékenység szigorú óvintézkedések mellett fog zajlani, szögezte le a miniszterelnök. 

Azt is kifejtette: a nyári időszak elmúltával egyre nehezebb lesz a teraszokon történő kiszolgálás, és ha nem engedélyezik az éttermek beltéri működését, veszélybe kerül a vendéglátóipar. A szállodák vendégeinek beltéri étkezése mindenképpen megengedett lesz a szállodához tartozó vendéglőben, az önállóan működő éttermekre vonatkozó óvintézkedéseket pedig az illető település járványhelyzetétől teszik majd függővé, mondta még Ludovic Orban.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?