Aggasztóan terjed Háromszéken a „piszkos kezek betegsége”, a sárgaság

Július és augusztus folyamán ötven háromszéki gyerek és három felnőtt került kórházba hepatitisz A fertőzéssel, azaz sárgasággal. 

Azért is aggasztó ennek a fertőzésnek a megjelenése mert a „piszkos kezek betegségének” is nevezik, mindez történik olyan körülmények között, hogy hat hónapja mindenhol a kézmosás és a higiénia fontosságát hangsúlyozzák a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, mutatott rá András Nagy Róbert, a Sepsiszentgyörgyi Megyei Kórház menedzsere.

Dr. Rosu Mátyás, a megyei kórház orvosigazgatója hozzátette: a hepatitisz A fertőzéssel kórházba került gyerekek többségét már kiutalták a kórházból, ezzel a betegséggel jelenleg négy kiskorút és három felnőttet kezelnek. Az orvosigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy Háromszéken nincs egy sárgaságfertőzéses góc sem, és a megbetegedett gyerekek nem a megye hátrányos helyzetű övezeteiből kerülnek ki, hanem városi és jól szituált környezetből származnak. 

Bár máskor is előfordultak hepatitiszfertőzések, most aggasztó, hogy rövid idő alatt 50 gyerek betegedett meg. A hepatitisszel fertőzött kiskorúakat átmenetileg a kórház egy különálló osztályán szigetelték el, de keresik az állandó megoldást, ahol el tudják helyezni a koronavírustól független, más jellegű fertőző betegeket, így a hepatitisz, skarlát vagy kanyarós betegeket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?