Kéthetes időjárás-előrejelzés: nem lesz nagy hőség

Az ilyenkor megszokottnál valamelyest alacsonyabb hőmérsékleti értékek várhatók az előttünk álló két hétben, 24 és 33 Celsius-fok közötti nappali csúcshőmérséklettel. Esőre szerdáig, majd jövő hét elején lehet számítani – derülki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben, a Körösök vidékén és Máramarosban péntekig 24 és 27 Celsius-fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet, szombaton és vasárnap a 29-31 fokot is elérik a maximumok, majd jövő héttől ismét legtöbb 24-26 fok lesz nap közben. Éjszakánként 11-16 fok várható. A keddi és szerdai esőzések után augusztus 29-e és szeptember 5-e között lehet még csapadékra számítani.

A Bánságban a következő négy napban 25-28 Celsius-fokig melegszik a levegő, a hétvégén 31-32 fokos nappali csúcshőmérsékletre kell számítani, majd a jövő héten ismét 25-27 fokos maximumok várhatók. Éjszaka 14-17 fokig hűl a levegő. Kedden és szerdán helyenként jelentős mennyiségű csapadék várható, majd augusztus 30-a és szeptember 5-e között ismét lehetnek még esőzések.

A hegyekben nappal 16-19 fok, éjszaka 9-11 fok várható az előttünk álló két hétben.

(Címlapi illusztráció forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?