Ezt lehet tudni az elmúlt hét koronavírusos megbetegedéseiről

Az augusztus 17-e és 23-a közötti héten igazolt koronavírusos megbetegedések 34,2 százalékát Bukarestben, valamint Prahova, Iaşi, Bihar és Temes megyében regisztrálták – közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). Kilenc megyében növekvő tendenciát mutatott az új esetek száma.

A jelentés értelmében a COVID-19-cel összefüggésbe hozható elhalálozások 30,9 százalékát Bukarestben, valamint Bihar, Argeş, Buzău és Iaşi megyében jegyezték.

Hat megyében és a fővárosban a 100 ezer lakosra jutó megbetegedések száma meghaladta a 100-at. Kilenc megyében növekvő tendenciát mutatott az új esetek száma.

Továbbá az elmúlt hét adatai szerint 18-ból egy fertőzött egészségügyi dolgozó. A jelentés szerint az elhunytak 79,8 százaléka 60 éven felüli volt, 59,7 százalékuk férfi. 

A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 94,8 százaléka más betegségekben is szenvedett, például szív- és érrendszeri, neurológiai, vese- vagy tüdőbetegségük volt, cukorbetegek vagy túlsúlyosak voltak – derül még ki a tájékoztatásból.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?