Elhunyt egy koronavírus-fertőzött háromszéki férfi

A Kovászna megyei prefektúra keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában heten fertőződtek meg koronavírussal és elhunyt egy 74 éves, koronavírus-fertőzött felső-háromszéki férfi, aki kétoldali tüdőgyulladásban szenvedett.

Kovászna megyében a járvány kitörése óta 617 koronavírus fertőzöttet azonosítottak, és a keddi eset után 14-re emelkedett az elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma. A háromszéki prefektúra közleménye szerint a járvány kitörése óta 480-an gyógyultak meg. Jelenleg a Kovászna megyei kórházakban 64 fertőzöttet kezelnek és 205 fertőzésgyanús személy lakhelyi elkülönítésben tartozkódik. Az elmúlt 24 órában 25 személyt nyilvánítottak gyógyultnak. Kovászna megyében eddig összesen 12 291 koronavírus-tesztet végeztek.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a háromszéki rendőrök és csendőrök egy nap alatt 409 magánszemélyt, 28 vállalkozást, 47 vendéglátó egységet, 34 személygépkocsit és 17 közszállítási járművet ellenőriztek, hogy betartják-e a járványmegelőzési intézkedéseket. Négy szabálysértést állapítottak meg, ezekért összesen 1900 lej értékben büntettek.

(Címlapfotó: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?