Hétvégi mérleg: ötször riasztották a hatóságokat medve felbukkanása miatt Hargita megyében

A hétvége során ötször riasztották a hatóságokat Tusnádfürdő és Csíkszentmihály településen medvék felbukkanása miatt, tájékoztatott hétfőn a Hargita megyei csendőrség, amely arra is rámutat, hogy év eleje óta összesen 156 riasztást regisztráltak. 

A csendőrség közleménye szerint két esetben a Tusnádfürdőre kiszálló csendőrök nem találták a medvéket a helyszínen, a Csíkszentmihályról érkezett két másik riasztás esetében pedig a vadakat visszakergették az erdőbe. A lövétei bányák közelében egy elhullott medvét találtak a hétvégén. 

Vasárnap reggel egy kászoni esztenán egy medve súlyosan megtámadott egy 22 éves juhászt, a fiatalembert a megyei sürgősségi kórházba szállították, ahol megműtötték. 

A megyei csendőrség képviselői szerint év eleje óta összesen 156 riasztást regisztráltak Hargita megyében, a legtöbbet (73-at) június folyamán. Augusztusban ezidáig 12 riasztás érkezett a diszpécserszolgálathoz. 

Ami a területi megoszlást illeti, a legtöbb riasztás Tusnádfürdőről és Vaslábról érkezett, de érkeztek hívások Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Marosfő, Csíkpálfalva, Gyergyóújfalu, Csíkszentmárton, Gyergyóvárhegy, Székelylengyelfalva, Lövéte, Oroszhegy, Siménfalva és a Szent Anna-tó környékéről is.

(Címlapfotó: Pál Zoltán)

Kapcsolódók

Kimaradt?