Harminc nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet a kormány

Pénteki ülésén elfogadott határozatával augusztus 16-ától kezdve 30 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet Románia területén a kormány.

A határozat függeléke az 5 évesnél idősebb személyek számára továbbra is kötelezővé teszi az arcmaszk viseletét bizonyos szabadtéri nyilvános helyeken, például piacokon, vásárokban, peronokon (busz- és vasúti megállókban), tenger- és folyóparti sétányokon, nyilvános ünnepségeken vagy olyan helyeken, ahol zarándoklatokat tartanak, és a turisztikai látványosságok környezetében. A maszkviselés bizonyos idősávban kötelező, amelyeket a megyei vészhelyzeti bizottságok állapítanak meg.

A függelék szerint bizonyos körülmények között elrendelhető egyes személyek karanténba helyezése vagy elkülönítése. A felekezetek a templomokban vagy a templomok udvarán tarthatnak miséket, istentiszteleteket, közös imákat, betartva az egészségügyi és a belügyminiszter közös rendelkezéseit.

A dokumentum lehetőséget teremt helyi vagy regionális szintű karantén létrehozására abban az esetben, ha jelentős epidemiológiai kockázat esete áll fent. Az éttermek, szállodák, motelek, panziók, kávézók továbbra is csak a teraszokon szolgálhatnak fel ételt és italt, a beltéri helyiségek zárva maradnak.

A szabadstrandokra látogatóknak legalább kétméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. A határozat szerint az Argeş, Brassó, Konstanca, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova és Galac megyei, valamint a bukaresti vendéglátóipari egységek teraszainak legkésőbb éjfélkor be kell zárniuk.

Kapcsolódók

Kimaradt?