Több mint 80 utcában újult meg a közvilágítás Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön az elmúlt évek során a közvilágítási hálózatot érintő jelentős fejlesztésekre került sor, erről számolt be csütörtökön Antal Árpád-András polgármester egy általa tartott sajtótájékoztatón.

A megyeszékhely önkormányzata összesen 84 utcában korszerűsítette a közvilágítási hálózatot, 1 831 új villanyoszlopot sikerült üzembe helyezniük, ezek az önkormányzat tulajdonában vannak a teljes hálózattal együtt. Az utcakép javítása érdekében az érintett utcákban a vezetékeket is a föld alá helyezték.

„A közvilágítási hálózat korszerűsítése több szempontból is fontos: a modern villanyoszlopoknak és a takarékos lámpatesteknek köszönhetően csökken az elektromos energiafogyasztás, a jobb világításnak köszönhetően javul a közbiztonság, illetve a kábelek föld alá helyezésével rendezettebb, esztétikusabb az utcakép” – sorolta a pozitívumokat a polgármester.

Idén egyébként az önkormányzat új szerződést is kötött a közvilágítási hálózat karbantartására, ennek eredményeképpen azokban az utcákban, ahol nem került sor felújításra, 427 lámpatestet cseréltek ki. Ezek között szerepelnek Kilyén és Szotyor települések is. Kilyénben 108, Szotyorban 98 oszlopra kerültek új lámpatestek, míg Sepsiszentgyörgyön 23 utcában világítanak új, takarékos égők esténként.

Az önkormányzat a jövőben is tervezi folytatni a közvilágítási hálózat felújítását, jelenleg egy egymillió lejes pályázat vár elbírálásra a Környezetvédelmi Minisztériumnál.

A lakók továbbra is bejelenthetik a közvilágítással kapcsolatban észlelt gondokat a 0751586462-es telefonszámon, hétfőtől vasárnapig, a nap 24 órájában bármikor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?