Ezeken a helyszíneken lesz kötelező a maszkviselés Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhely önkormányzata hétfőn több olyan helyszínt jelölt meg a város területén, ahol kedd reggeltől kötelező lesz a köztéri maszkviselés.  

A polgármesteri hivatal közlése értelmében kedd reggel 6 órától a következő helyszíneken lesz kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése:

  • a Vásártér utcai piacon
  • a keddi gabonapiacon, illetve a vasárnapi ócskapiacon,
  • a lakónegyedi kispiacokon (Sziget utca, Cserehát, Ifjúság bejárat, Győzelem utca, Tavasz sétány),
  • a Márton Áron téri Hagyományos Helyi Termékek Vásárán,
  • a városháza, a rendőrség épülete, a Helyi Rendőrség épülete, a személyi nyilvántartó iroda, a Kincstár épülete, a kórház és a járóbeteg rendelő bejárata, az orvosi rendelők, a gyógyszertárak, a kereskedelmi bankok és a Városi Strand előtt,
  • a Szejkefürdőn.

Mint ismert, a Hargita Megyei Prefetusi Hivatal múlt pénteki döntése értelmében augusztus 11-től kötelezik a lakosságot, hogy maszkot viseljenek a forgalmasabb köztereken. 

A védőmaszk viselése kötelező lesz az állandó és ideiglenes élelmiszerpiacokon, függetlenül attól, hogy azok szabad levegőn vagy zárt térben működnek. Ugyanez a szabály vonatkozik az állatvásárokra és a hagyományos termékek vásáraira, illetve az olyan közintézmények és kereskedelmi központok külső tereire, szomszédságára, ahol sok ember fordul meg. 

A szabály alól csak az ötévesnél kisebb gyermekek mentesülnek, mindenki más büntetésre számíthat, aki nem tartja be a szabályokat. 

(Címlapfotónk illusztráció.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?