Koronavírussal fertőződött a nagyváradi reptér igazgatója

Két nappal a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér új termináljának átadása után kiderült, hogy a reptér ideiglenesen megbízott igazgatója, Claudia Baran megfertőződött az új koronavírussal.

Mint korábban írtuk, az augusztus 4-i, keddi sajtótájékoztatón az igazgató Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök társaságában az új terminál bemutatása mellett a parkolók és a bekötőutak elkészítéséről is beszámolt.

Az ebihoreanul.ro információi szerint az igazgatónál a sajtótájékoztató után két nappal, augusztus 6-án, csütörtökön diagnosztizálták a koronavírus okozta fertőzést. Értesüléseik szerint az igazgató kórházban van, azok a kollégái pedig, akikkel közvetlen kapcsolatban volt, egyelőre otthoni elkülönítésben vannak, tesztelésre várva, de mindannyian tünetmentesek.  

A portálnak Daniela Rahotă, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta, elvégezték a járványügyi vizsgálatot, ennek nyomán tesztelik majd az otthoni elkülönítésben lévőket, illetve fertőtlenítették a repteret. A sajtótájékoztatón megjelent újságírók ugyanakkor nem számítanak „közvetlen kapcsolatnak”, mivel a repülőtér nem minősült járványgócnak, tette hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?