Az ország 30 megyéjében növekvő tendenciát mutat a fertőzések száma


-A A+

A július 27-e és augusztus 2-a közötti héten igazolt új koronavírusos megbetegedések 33,9 százalékát Bukarestben, valamint Argeş, Prahova, Brassó és Dâmboviţa megyében jegyezték - közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

A heti rendszerességgel kiadott jelentés szerint a COVID-19-cel összefüggésbe hozható elhalálozások 36,8 százalékát Argeş megyében, Bukarestben, valamint Prahova, Dâmboviţa és Bákó megyében regisztrálták.

Argeş megyében a 100 ezer lakosra jutó megbetegedések száma meghaladja a 200-at, további hét megyében pedig a 100-at. Ugyanakkor az ország 30 megyéjében és a fővárosban növekvő tendenciát mutat a megfertőződések száma az előző héthez mérten.

14-ből egy fertőzött egészségügyi dolgozó. Az elhunytak 78,6 százaléka 60 éven felüli volt, 59 százalékuk férfi. A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 94,8 százaléka más betegségekben is szenvedett, például szív- és érrendszeri, neurológiai, vese- vagy tüdőbetegségük volt, cukorbetegek vagy elhízottak voltak.
EZT OLVASTA MÁR?

X