Frissült a lista: 41 országból érkezők karanténkötelesek Romániában


-A A+

Frissítették hétfőn a közegészségügyi intézet (INSP) honlapján a magas járványügyi kockázatot jelentő országok lajstromát. Az ezekből az államokból Romániába érkezők 14 napos karantén letöltésére kötelesek.

A listára azok az országok kerülnek fel, ahol az elmúlt 14 napban a százezer lakosra jutó új esetek száma nagyobb, mint Romániában. Az új lajstrom 41 országot tartalmaz, hárommal kevesebbet, mint a korábbi, nem tartozik már a „sárga övezethez” többek között Azerbajdzsán, Mexikó, Oroszország és Szerbia.

Az országok a következők: Dél-Afrika, Szaúd-Arábia, Argentína, Örményország, Bahama-szigetek, Bahrein, Bolívia, Bosznia és Hercegovina, Brazília, Zöld-foki-szigetek, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Szváziföld, Guatemala, Honduras, Turks- és Caicos-szigetek, Virgin-szigetek, Irak, Izrael, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Kuvait, Luxemburg, Észak-Macedónia, Maldív-szigetek, Moldovai Köztársaság, Montenegró, Omán, Palesztina, Panama, Peru, Puerto Rico, Katar, Dominikai Köztársaság, Szingapúr, Sint Maarten, Egyesült Államok és Suriname.

A fenti országokból érkezők otthonukban, az általuk bejelentett helyen vagy a hatóságok által kijelölt helyiségben tölthetik le a karantént. A listát hétfőnként frissítik a román hatóságok.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X