Szatmár megyében is kötelező lesz szombattól a maszkviselés a zsúfolt helyeken

Augusztus elsejétől maszkot kell viselni a Szatmár megyei piacokon, vásárokon, valamint a szatmárnémeti ócskapiacon és autópiacon – rendelte el pénteken a megyei vészhelyzeti bizottság. 

Szintén szombattól lép érvénybe Szatmár megyében az a határozat, amely szerint 23 és 6 óra között bezárják a teraszokat. A zárvatartási időn kívül a teraszoknak biztosítaniuk kell az asztalok közötti megfelelő távolságot, és tilos lesz a személyek közötti közeli kontaktus, például a tánc – idézte a megyei prefektúra közleményét a g4media

A járvány kezdete óta Szatmár megyében igazolták a legkevesebb koronavírus-fertőzést az országban, mindössze 102 esetről tudnak, miközben máshol az országban 3-4, sőt ötezernél tart az ezidáig diagnosztizáltak száma. Az elmúlt 24 órában 3 új esetet jegyeztek Szatmár megyében. 

Jelenleg Szatmár, Brassó, Giurgiu, Vrancea, Argeș, Dâmbovița, Galați, Vâlcea, Iași, Călărași, Prahova, Buzău ésKonstanca megyében rendelték el az illetékes hatóságok a kötelező maszkviselést a zsúfolt köztereken. 

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?