Közel 50 bevándorlót, köztük gyerekeket találtak egy teherautóban Nagylaknál

Közel 50 bevándorlót fedeztek fel a csütörtökről péntekre virradó éjszaka elrejtőzve egy határellenőrzésre érkezett tehergépkocsiban a nagylaki határrendőrök.

Az Arad megyei határrendészet pénteki közleménye értelmében a tehergépkocsit, amelyet egy 35 éves török állampolgár vezetett, éjjel fél 3 körül ellenőrizték a nagylaki autópálya-határátkelőnél. A sofőr azt mondta, hogy Franciaországba szállít „különböző árucikkeket”.

A határrendészek észrevették, hogy a vámpecsét sérült, így átkutatták az utánfutót, amelyben 48 bevándorlót (38 férfit, 5 nőt és 5 gyereket) találtak dobozok mögé elbújva.

Az első vizsgálatokból kiderült, hogy a bevándorlók Szíriából, Szomáliából, Irakból, Afganisztánból, Egyiptomból és Palesztinából származnak. A kiskorúak 1 és 17 év közöttiek, a felnőttek 18 és 52 év közöttiek, mindannyian nyugat-európai országokba szerettek volna elérni.

A sofőr ellen emberkereskedelem, a bevándorló felnőttek ellen illegális határátlépési kísérlet miatt indítottak eljárást a hatóságok.

Kapcsolódók

Kimaradt?