Visszaáll a koronavírusos betegek kezelésére a kolozsvári rehabilitációs kórház

Augusztus 5-től ismét fogadnak koronavírus-fertőzötteket a kolozsvári rehabilitációs kórházban, döntött csütörtök este a Kolozs megyei katasztrófavédelmi bizottság.

Mircea Abrudan Kolozs megyei prefektus szerint azért döntöttek úgy, hogy a kórházat ismét a Covid-betegek kezelésére használják, mert nagy a befogadóképessége, összesen 400 ággyal rendelkezik, a szalonoknak saját fürdőszobájuk van, az intézménynek van már tapasztalata a koronavírusos fertőzöttekkel kapcsolatban, illetve közel van a járványkórházhoz, így könnyen megoldható a betegek intenzív osztályra szállítása, amennyiben erre szükség van.

A rehabilitációs kórház járóbeteg-szakrendelése és kezelőközpontja, valamint a régióban egyedülálló, és ezért hosszú várólistával rendelkező aritmológiai központ továbbra is működni fog, hiszen a koronavírusos betegeket és az őket kezelő személyzetet jól el tudják különíteni, hangsúlyozta az elöljáró.

A rehabilitációs kórház júniusban állt vissza eredeti rendeltetésére, addig ugyanis a négy kolozsvári Covid-kórház egyike volt. Júniustól Kolozsváron a járványkórház és a pulmonológiai klinika fogadott csak koronavírusos betegeket, augusztus 5-től így harmadikként kapcsolódik be a rehabilitációs kórház. „A járvány növekvő tendenciát mutat. Bár igyekeztünk elkerülni egy harmadik Covid-kórház kialakítását, nem kockáztathatjuk, hogy a pozitív személyek kórházi ágy nélkül maradnak” – mondta Abrudan. Kolozs megyében eddig 1133 fertőzöttet regisztráltak, de csütörtökön egyetlen új megbetegedést sem jelentettek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?