banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Egészségügyi miniszter: két nehéz hétnek nézünk elébe

A következő két hétben „fokozatosan nőni fog” a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormány és az egészségügyi minisztérium pedig a járvány által leginkább sújtott vidékek kórházainak, illetve az ezekkel szomszédos megyék egészségügyi intézményeinek a felkészítésén munkálkodik – jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter csütörtökön. 

A tárcavezető szerint jelenleg azok körében dúl a betegség, akik a járványintézkedésekben bekövetkezett joghézag majdnem három hete alatt elutasították a kórházi beutalást, vagy kérték, hogy hazamehessenek a kórházból, és ezek száma megközelíti a 4000-et. 

„Nehéz két hétnek nézünk elébe, amikor az esetek száma fokozatosan nőni fog. Az egészségügyi rendszer, a minisztérium, a kormány nem tehet mást, mint megpróbálja hozzáigazítani az egészségügyi intézmények, az intenzív osztályok kapacitását, a felszerelést a napi esetszámokhoz” – jelentette ki Tătaru Nagyszebenben. A miniszter rámutatott, hogy a leginkább sújtott megyék szomszédságában levő megyék kórházait is felkészítik, hogy átvegyék a pácienseket. 

Amennyiben az óvintézkedéseket betartja a lakosság – mind a lakhelyen, mind az üdülőhelyeken –, két-három hét múlva csökkenhet az esetek száma, mondta a miniszter, aki szerint azonban ellenkező esetben további fokozatos növekedés várható, amihez az egészségügyi rendszer megpróbál majd alkalmazkodni.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?