Tiltakozásba kezdtek a marosnémeti hőerőmű alkalmazottai

A Hunyad megyei hőerőmű közel száz alkalmazottja tagadta meg a munka felvételét szerda reggel a járulékok több hónapos késése miatt – tájékoztatott a Déva–Marosnémeti Hőerőmű Független Szabad Szakszervezet.

A felháborodott dolgozók azt nehezményezik, hogy már hosszú ideje nem kapták meg ebédjegyeiket, az utazási, valamint a fűtéstámogatásukat.

A hőerőmű fejenként körülbelül 3000 lejjel tartozik az alkalmazottainak, akik szerdán „ultimátumot adtak” a vezetőségnek, és bejelentették, hogy teljesen leállítják a komplexum működtetését, ha augusztus 18-ig nem kárpótolják őket.

A dolgozókban egyre nagyobb a létbizonytalanság, főként azért, mert nem tudják, mi lesz a válságos helyzetben lévő hőerőmű sorsa. Felmerült ugyanis három lehetséges forgatókönyv: vagy a dévai városvezetés, vagy a Hunyad megyei önkormányzat veheti ügykezelésébe azt, ugyanakkor megfogalmazódott már az erőmű bezárásának lehetősége is.

A tiltakozás hatására Déva polgármestere, Florin Oancea néhány liberális parlamenti képviselő kíséretében zárt ajtók mögött találkozott a szakszervezet tagjaival, hogy a lehetséges megoldásokról tárgyaljanak.

Az elmúlt hónapokban egyébként több alkalommal is leállt a hőerőmű villamos energia nélkül hagyva többek között Déva városát, ennek azonban a szénhiány volt oka. 

(Cimlapfotó forrása: accentmedia.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?