INSP: 34 megyében növekvőben van az új fertőzöttek száma az előző héthez képest

Múlt héten Bukarestben, valamint Argeş, Brassó, Prahova és Dâmboviţa megyében regisztrálták az új koronavírus esetek több mint egyharmadát (37,4%-át) - közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). Az INSP összesítése szerint július 20-a és 26-a között a halálesetek 37,8%-át Bukarestben, valamint Argeş, Prahova, Dâmboviţa és Buzău megyében regisztrálták.

Argeş megyében a fertőzések százezer lakosra számított incidenciája (egy adott populációban adott időtartam alatt előforduló új esetek gyakoriságának mérőszáma) meghaladja a kétszázat, további hét megyében pedig a százat.

Az INSP rámutat még, hogy 34 megyében, illetve Bukarestben növekvőben van az új megbetegedések száma az előző héthez viszonyítva. Hargita, Kovászna és Maros megye nem tartozik ezekhez a megyékhez. Itt böngészheti a szóban forgó megyék listáját. 

Az intézet szerint tizenkettőből egy fertőzött az egészségügyi személyzet tagja. Az elhunytak 78,2%-a hatvan évnél idősebb volt, 59,7%-uk férfi. Az elhunytak 94 százaléka legalább egy másik betegségben is szenvedett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?