Nagyszámú nevezés érkezett a Virágos Sepsiszentgyörgy versenyre

Sok sepsiszentgyörgyi szereti a szépet és környezete rendezésével járul hozzá a városkép javításához. Ezt igazolja, hogy idén 66-an neveztek be Sepsiszentgyörgy önkormányzatának zöldövezeti szépségversenyére. A „Virágos Sepsiszentgyörgy” elnevezésű zöldövezeti szépségverseny második kiadásában tavalyhoz képest újdonságnak számított, hogy nemcsak a legszebb lakónegyedi zöldövezetet keresték, hanem a város legszebb erkélyét és kapu elejét is.

A lakónegyedi zöldövezetek és a kapuk elejének zsűrizése kedden kezdődött, amikor egy hattagú zsűri elkezdte végiglátogatni a benevezett helyszíneket és kapuk elejét. Az elbírálásnál a zsűri a zöldövezet gondozásába befektetett munka minősége és mennyisége, a növények szépsége, változatossága, az övezetek tisztasága és gondozottsága szerint értékel. A legszebb erkély kategóriában a zsűrizés a beérkezett fotók alapján történik, ahol a fő szempont az, hogy az adott erkély mennyire járul hozzá az utcakép javításához.

A legszebb lakónegyedi zöldövezet gondozói egy 18 000 lej értékű 12 férőhelyes zárható kerékpártárolóval és egy, a lépcsőházukra kifüggesztett plakettel gazdagodnak. A legszebb erkély és kapu eleje kategóriák első három díjazottjai 500, 300, illetve 100 lej értékű utalványban részesülnek, melyet jövő tavaszig vásárolhatnak le egy helyi virágtermelőnél. Az önkormányzat emellett személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, melyet a város kulturális- és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.

„A mi városunk, a mi felelősségünk” mottójú verseny célja a sepsiszentgyörgyiek ösztönzése a lakónegyedi zöldövezetek, kapuk eleje és erkélyek szépítésére, karbantartására, amelyek javítják Sepsiszentgyörgy utcáinak képét és imázsát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?