Megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma Hargita megyében

Ismét ugrásszerűen megnőtt a Hargita megyében koronavírussal igazolt esetek száma, a prefektusi hivatal keddi adatai szerint 20 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester is tüneteket észlelt magán, lett egy pozitív és egy negatív eredménye.

A városvezető elmondása szerint tíz napja nem jár be a polgármesteri hivatalba, ugyanis különböző tüneteket észlelt magán, írta meg hétfő este a Székelyhon. Fejfájása, hőemelkedése volt és rövid időre a szaglását is elveszítette.

Ezt követően hétfőn Ráduly Róbert véralapú vizsgálatot végeztetett, aminek pozitív eredménye lett, majd a közegészségügyi igazgatóság által ezután elvégzett garatmintás teszt azonban negatív eredményt mutatott. Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a csíkszeredai polgármesterrel, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszolt megkeresésünkre. Amint elérjük, cikkünket frissítjük.

Húsz új eset a megyében

Az új esetekkel a járvány kitörése óta a koronavírussal igazoltak száma 484. Ebből 368-an meggyógyultak, 13 személy elhunyt. Jelenleg 98 személyt ápolnak a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban.

Intézményes karanténban senki nem tartózkodik a megyében, házi elkülönítésben 5-en vannak. A korábban igazolt fertőzöttek újratesztelését követően 13 személy esetében kaptak újabb pozitív eredményt Hargita megyében – közölte keddi jelentésében a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?