Gyerekmosoly program Hargita megyében: közeleg a beadási határidő

Július 31-ig lehet jelentkezni a Hargita Megye Tanácsa Családprogramjának keretén belül indult Gyerekmosoly programra, amelynek célja a megye területén lévő óvodatermek, napköziotthonok, iskolák és elhelyezőközpontok, valamint kórházi gyerekosztályok szebbé tétele.

A program révén az elmúlt évek során több mint száz tanügyi egység óvodai és előkészítő osztályainak a falai szépültek meg. A falak festését grafikusok végezték, az illusztrációk témáit a tanügyi egység kérése szerint készítették. Többnyire magyar népmesék, a magyar mondák szereplői, magyar írók mesehősei elevenedtek meg a termek falain. A megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó- és Erőforrásközponttal együttműködve a program folytatódik 2020-ban is.

"Célunk mosolyt csalni a gyerekek, tanulók, kisiskolások arcára a tanulás színterének a szépítésével. Reményeink szerint az óvodák, napközi otthonok és kórházi gyerekosztályok falainak egy-egy reklámgrafikus által tervezett és kivitelezett illusztrációja, a mesefigurák, mesehősök, mesejelenetek megjelenítése révén derűssé, meghitté varázsolják a kicsik környezetét" – nyilatkozta a pályázati kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A támogatás igénybevételére jogosultak a Hargita megye területén működő óvodák, iskolák, napköziotthonok, az óvodákban/iskolákban működő előkészítő osztályok, pszichopedagógiai- és logopédiai kabinetek, a megye területén lévő kórházak gyerekosztályai, valamint az elhelyezőközpontok. A program során intézményenként/épületenként egy terem, illetve egy folyosó falainak mesefigurákkal való illusztrálása igényelhető.

Pályázni postai és elektronikus úton lehet a következő elérhetőségek valamelyikén: Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont, 530131 Csíkszereda, Mihail Sadoveanu utca 54. szám, valamint a következő e-mail címre: cjrae_hr@yahoo.com.

A pályázati felhívás és a pályázati formanyomtatvány (adatlap) letölthető a www.hargitamegye.ro, valamint a www.eduhr.ro honlapról. A pályázati feltételekről, tudnivalókról felvilágosítást a 0266-317048 telefonszámon kaphatnak. A pályázati dokumentációk benyújtási határideje: 2020. július 31. Az elbírálóbizottság a beküldött dokumentációkat 2020. augusztus 5-ig értékeli.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?