FRISSÍTVE - Sebeiben kukacokkal, kómában szállítottak kórházba egy kisfiút Kolozs megyében

Kómában, testén csípésekkel, sérülésekkel, sebeiben kukacokkal szállítottak kórházba egy dési fiút pénteken - számol be a helyi sajtó. A gyermeket a nagymama nevelte, anyja elhagyta. Frissítés: Az Observator TV információi szerint a fiú koronavírus-tesztje elsőre pozitív lett. 

A fiú a sajtóbeszámolók szerint három hétig nem kelt ki az ágyból, a vécére sem tudott kimenni. Bár a házban 3 felnőtt is lakott, senki sem mosdatta. A gyermek epilepsziával és pszichés zavarokkal küszködött. A nagymama beszámolója szerint az orvos, aki felügyelte a gyermek egészségi állapotát, csak időnként kereste fel őket telefonon. 

A kamaszhoz végül a nagymama hívta ki a mentőket, amikor látta, hogy a gyermek nem reagál semmire. A dési kórházban megállapították, a fiú mély kómába van, testének 80 százalékát pedig sebek borítják. A gyermeket Kolozsvárra szállították, ahol az intenzív osztályra került. 

A Kolozs megyei gyermekvédelemtől Alina Chiorean elmondta, a gyermekvédelmi igazgatóság kérvényezni fogja, hogy vonják meg az anyától a gyermekfelügyeleti jogot.

Frissítés: Az Observator TV információi szerint a fiú koronavírus-tesztje elsőre pozitív lett. Az újratesztelésnél azonban negatív lett az eredmény, ezért hétfőn a tesztet ismét elvégzik. A hatóságok közben figyelmeztették a hozzátartozókat, hogy fennáll a fertőzés gyanúja, ezért figyeljenek az esetleges tünetekre és ne lépjenek senkinek kapcsolatba. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?