Lőttek a hétvégi jó időnek: viharriasztást adtak ki a meteorológusok

Másodfokú (narancs színű), vasárnap reggelig érvényes viharriasztást adott ki szombaton 16 megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Ugyanakkor 12 megyére elsőfokú viharriasztást adtak ki. A riasztás szombaton 12 órától vasárnap 6 óráig érvényes. 

A másodfokú riasztás, ami hangsúlyos légköri instabilitást jelent, villámlással, megerősödő széllel, felhőszakadással, és a lehulló csapadék mennyisége elérheti négyzetméterenként a 30-40, helyenként az 50-70 litert, a következő megyékre érvényes: Mehedinţi, Gorj, Krassó-Szörény, Hunyad, Temes, Arad, Bihar, Fehér, Kolozs, Szilágy, Szatmár, Máramaros, Suceava és részben Beszterce-Naszód, Maros és Vâlcea.

Az elsőfokú riasztás, ami légköri instabilitást jelent, villámlással, időnként megerősödő széllel, felhőszakadással, a lehulló csapadék mennyisége elérheti négyzetméterenként a 20-30, helyenként az 40-50 litert, a következő megyékre érvényes: Botoşani, Neamţ, Hargita, Brassó, Szeben, Argeş, Olt, Dolj és részben Beszterce-Naszód, Maros, Vâlcea és Bákó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?