Vasárnap visszaállítják a segesvári Petőfi-szobrot

Petőfi Sándor mellszobrának visszaállítási ünnepségére június 2-án, vasárnap 12 órától kerül sor segesvári Petőfi-parkban. Az öt éve, földcsuszamlás miatt eltávolított szobor újraállítása szimbolikus jelentőségű Segesvár és környéke szórványmagyarsága számára.

Az RMDSZ kerületi elnökei korábban úgy döntöttek, hogy anyagilag is támogatják a projekt megvalósítását, ennek eredményeként a kerületi szervezetek mintegy 3400 lejt adományoztak a segesváriaknak.

„Nagy vívmány ez a segesvári magyarságnak, hogy a várban nemcsak Petőfi- szobor lesz, hanem Petőfi-park is, és a szobor végre méltó helyre kerül. Köszönettel tartozom a polgármester úrnak, a többségi román tanácsnak, akik tartózkodás nélkül megszavazták a park kialakítását és a szobor visszaállítását. Ugyanakkor köszönöm a Maros megyei RMDSZ-nek és kerületi elnököknek, valamint minden jószándékú és ügyszerető támogatónak, hogy szolidaritást vállaltak”- nyilatkozta Gál Ernő, Segesvár-kerület elnöke.

„A Petőfi szobor újraállítása egy régi kérése a segesvári magyaroknak, örömmel nyugtázom, hogy vasárnap nemcsak szobrot, de parkot is avathatunk. A szimbólumok jelentőségét vitathatjuk, de tény az, hogy érzelmileg erősítenek minket. Nagyon örvendek annak is, hogy a szobor visszaállításhoz a kerületi elnökök is hozzájárultak. Az egymásra figyelő összefogás szavatolja a Maros megyei magyarság erejét”- hangsúlyozta Brassai Zsombor megyei elnök.

Kimaradt?