FRISSÍTVE – Koronavírus-járvány miatt karantén alá vontak két települést

FRISSÍTVE: Giurgiu megye prefektusa szerdán bejelentette: vesztegzár alá helyezik a 3600 lakosú Cartojani falut, ahol az utóbbi időben 32-en fertőződtek meg koronavírussal. FRISSÍTÉS: A belügyminisztérium országos katasztrófavédelmi igazgatósága (DSU) rendelete értelmében a Prahova megyei Gornet falut is karantén alá helyezték.

A fegyveresek által őrzött település határát a következő 14 napon csak a rendvédelmi és egészségügyi szervek, illetve a lakosság ellátását biztosító áruszállító járművek léphetik át.

A fővárostól nyugatra található Cartojani az első karantén alá helyezett település, amióta májusban a rendkívüli állapotot veszélyhelyzet váltotta fel. Az egészségügyi miniszter szerdán megjelent rendelete szerint azokat a térségeket lehet vesztegzár alá vonni, ahol az ezer lakosra jutó fertőzések száma meghaladja a hármat.

 

FRISSÍTÉS: Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság (DSU) rendelete értelmében a Prahova megyei Gornet falut is karantén alá helyezték 14 napra, július 22., szerda este tíz órától kezdődően.

(A nyitókép illusztráció)

Kapcsolódók

Kimaradt?