Hétfőtől magyar és angol nyelven is igényelhető a csíkszeredai kórházban a koronavírusteszt eredménye

A megnövekedett lakossági igényre válaszolva a napokban kezdődött el a lakossági kérésre történő koronavírustesztelés a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Hétfőtől most már lehetőség van arra is, hogy az RT-PCR-tesztek eredményeit magyar és angol nyelven is kiadja a kórház. Erre azoknak van szükségük, akik határátkeléshez kérik a tesztet.

A magyar vagy angol nyelvű eredmény igénylését a tesztre való előjegyzés során kell jelezni – áll a kórház kedden kiadott közleményében. Az intézmény részletesen közli a tesztelés folyamatát is. Eszerint a koronavírustesztet telefonos előjegyzés alapján, naponta 10.30 és 11.30 órák között végzik a kórházban. Bejelentkezni hétköznap, 8-15 óra között lehetséges a 0372 661 291-es és a 0742 214951-es telefonszámokon. Kérik, hogy aki két tesztet szeretne, az mindkét vizsgálatra egyszerre kérjen előjegyzést.

A vizsgálat díja 300 lej, az összeget a kórház főépületének előcsarnokában lévő kasszánál lehet kifizetni, szintén naponta 10.30 és 11.30 között. A nyugtával és az igénylő személyi igazolványával ezt követően a szintén az előcsarnokban található információs irodához kell menni, ahol egy, a mintavételhez szükséges nyomtatványt kell kitölteni. Innen irányítják az igénylőket a mintavétel helyszínére.

Az eredmény a mintavétel napján, estére elkészül, aki megadja az e-mailcímét, annak e-mailben közlik ezt. Személyesen másnap 8-15 óra között lehet átvenni az eredményt, a kórház információs irodájában. 

(Borítókép forrása: Máramaros Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?