A legnagyobb romániai húsüzem több mint 90 dolgozója fertőződött meg a koronavírussal

A Smithfield romániai sertéshús-feldolgozó gyár 93 dolgozója fertőződött meg koronavírussal, ezért felfüggesztették egy hétre az üzem működését, írja az MTI.

Az üzem Temes megyében található, a termelés csak egy alapos fertőtlenítés és a dolgozók újabb tesztelése esetén indulhat újra. A megfertőződöttek tünetmentesek, ezért nem szorulnak kórházi kezelésre, elkülönítésben vannak.

A Mediafax hírügynökség szerint 804 tesztet végeztek, amiből egyelőre 488-nak van meg az eredménye, így nem kizárt, hogy a fertőzöttek száma nőni fog.     

A Smithfield Románia legnagyobb húsfeldolgozója, tavaly 90 százalékkal 53 millió lejre nőtt nyeresége, 1,2 milliárd lej árbevétel mellett. A Smithfieldnek az országban 47 farmja és takarmányüzeme van, amelyek kiszolgálják az évi 1,3 millió sertés feldolgozására képes Temes megyei üzemet. A Smithfieldet 2015-ben vásárolta meg a kínai tulajdonban levő hongkongi székhelyű WH Group.

Hétfőn jelentették be azt is, hogy egy Vaslui megyei csirkefeldolgozó üzemben is megfertőződött 59 dolgozó. A fertőzési gócra azt követően derült fény, hogy koronavírust mutattak ki az üzem három dolgozójánál, ezt követően döntöttek valamennyi alkalmazott teszteléséről.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?