Közeledik a nyolcadikosok záróvizsgája

Felvételi tudnivalókat tartalmazó tájékoztató füzetet kapnak a napokban a Hargita megyei nyolcadikosok, írja a székelyhon. A tájékoztató füzetekben a tanfelügyelőség két nyelven mutatja be a felvételi módszertanát, menetrendjét, olvasható a középiskolák beiskolázási terve, és közlik a középiskolai szakoknak megfelelő kódokat is, amelyeket a felvételire való beiratkozási lapon kell majd feltüntetni.

Az idei középiskolai felvételi keretében május utolsó napjaiban és június elsején zajlanak a tehetségpróbák és a nyelvpróbák azon középiskolákba, ahol ezekre szükség van.

A többség számára viszont július elején kezdődik a középiskolai felvételi, amikor a beiratkozási lapokat kell kitölteni. A diákok első elosztása felvételi jegyük és továbbtanulási opcióik alapján július 16-án lesz.

A tájékoztatóban bemutatják röviden a középiskolákat is, és tájékoztatnak, hogy melyik iskolában milyen diplomát lehet megszerezni. A kiadványba belefoglalták az iskolák tavalyi bejutási átlagait is, valamint a különböző úrlapokat is a beiratkozáshoz. A tájékoztató füzet előszavában leszögezik, a megye beiskolázási terve valamennyi nyolcadikos diák számára lehetőséget biztosít a középiskolai továbbtanulásra.

Kimaradt?