Két narancssárga és egy sárga figyelmeztetést is kiadtak a meteorológusok

Több sárga és narancssárga jelzésű viharriasztást adtak ki a meteorológusok. Az ország majdnem teljes területén heves viharok és jégeső várható.

Narancssárga riasztást adtak ki a meteorológusok a vasárnap 10-21 óra közötti időintervallumra az ország majdnem teljes területére. A figyelmeztetés érvényes a Bánságra, a Körösös-vidékére, Erdélyre, Máramarosra, Olténia legnagyobb részére, Havasalföld északi részére és Moldva nyugati részére. A megadott időintervallumban villámlással és erős széllökésekkel érkező viharokra lehet számítani, helyenként a jégeső sem kizárt. Az esőzések felhőszakadás jellegűek lesznek, 40 liter/négyzetméter csapadék is eshet, de helyenként ez a dupláját is elérheti. 

Egy újabb narancssárga figyelmeztetés az előző lejárta után azonnal életbe lép, vasárnap este 9 órakor kezdődik és hétfő reggel 10 óráig lesz érvényben. A nagyvonalakban ugyanolyan éghajlati viszonyokra - felhőszakadás, viharok - vonatkozó riasztás Székelyföldre, Moldva nyugati részére és Havasalföld északi részére vonatkozik. 

Egy harmadik, immár "csak" sárga riasztás hétfő reggel 10 órától este 9 óráig lesz érvényben Dobrudzsa, Moldva, Erdély kiterjedt területein, valamint részlegesen Havasalföld és Máramaros vidékén. A dörgéssel, villámlással, és erős széllökésekkel érkező nagyidő felhőszakadásokat hoz majd. 

Kapcsolódók

Kimaradt?